Hoppa till huvudinnehåll

Ny mittfältare klar för IFK

Supportrar, IFK Mariehamn
Supportrar, IFK Mariehamn Bild: Yle ifk mariehamn

IFK Mariehamn har gjort kontrakt med en defensiv mittfältare. Det är David Ramadingaye som närmast kommer från spel i MyPa men också har ett förflutet i HJK.

Ramadingaye är 24 år och född i Uleåborg. Ramadingaye var under ungdomstiden en spelare som fanns med i de olika ungdomslandslagen.

- Ramadingaye är en bra defensiv mittfältare där vi behövt hitta ersättare för Pekka Lagerblom som valde spel i Norge. Vi har fokuserat på att hitta en så kallad homegrown spelare och därför är avtalet med Ramadingaye helt perfekt. Ramadingaye är en defensivt hård och hårt jobbande mittenmittfältare som vi behöver till vårt annars offensivt starka mittfält. Han är en typisk "nummer 6" som har som största ansvar att sköta defensiven, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

Avtalet med Ramadingaye sträcker sig över säsongen 2014.

IFK Mariehamns lagbygge inför den kommande säsongen är fortfarande inte färdigt.

- Vi är inne i ett intensivt skede nu för att göra klart med de tre sista spelarna i truppen. Om allt går som planerat så hoppas jag kunna informera om åtminstone en spelarna till inom en vecka. Målsättningen är att ha endast en, kanske två, öppna platser i truppen när försäsongen kör igång på allvar under januari, fortsätter Mattsson.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport