Hoppa till huvudinnehåll

Vattenskador tvingar gruppboende i Jakobstad att flytta

Keva Kotis lokal på Radiovägen i Jakobstad är vattenskadad. Nu flyttar de till Folkhälsans fastighet Östanlid. Bild: Yle/Kjell Vikman keva koti

Gruppboendet Keva Koti i Jakobstad flyttar till Folhälsans fastighet Östanlid. En konditionsgranskning som gjordes i höstas visar att lokalen på Radiovägen är vattenskadad.

Keva Koti har verkat i radhuset på Radiovägen sedan slutet av 1990-talet och har plats för 7 finskspråkiga kunder med funktionsnedsättningar. Boendet är nedslitet och är i vilket fall som helst i behov av renovering. Fastigheten ägs av staden Jakobstad.

- Vi tyckte att det var bäst att utrymma hela Keva Koti så fort som möjligt säger Hannele Granqvist som är avdelningschef för handikappomsorgen vid social-och hälsovårdsverket i Jakobstad.

Hannele Granqvist, avdelningschef för handikappomsorgen i Jakobstadsregionen
Hannele Granqvist Hannele Granqvist, avdelningschef för handikappomsorgen i Jakobstadsregionen Bild: YLE Kjell Vikman hannele granqvist

Tvåårskontrakt med Folkhälsan

Social-och hälsovårdsverket har skrivit ett tvåårigt kontrakt med Folkhälsan om lokalen i andra våningen i Östanlidfastigheten. Lokaliteterna är renoverade och har tidigare varit uthyrda åt hälsovårdscentralen som bäddavdelning.

- Vi hade en väldig tur när de här lokaliteterna var lediga säger Hannle Granqvist.

Kvadratmetrarna i Östanlidfastigheten är betydligt fler än i Keva Koti. Det här gäller speciellt de gemensamma rummen. Det här innebär att hyreskostnaderna kommer att stiga men inte för kunderna.

- Hyrorna kommer i praktiken inte att stiga, det handlar kanske om en tia till i månaden, säger Granqvist.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten