Hoppa till huvudinnehåll

Finländsk konsul satte på sig skidorna

Bild: EPA/MATT CAMPBELL snöstorm usa

Finlands hederskonsul Olavi Göös berättar att det nog råder en liten panik bland amerikanerna när polarvindarna sveper över landet. Skolorna i stängda i många delstater - folk är helt enkelt inte utrustade för den här väderleken, säger han.

På måndagkväll lokal tid var det minus 25 grader kallt i Chicago, och den hårda vinden gjorde att det kändes som 30-40 grader. Människorna har inte ens kläder för att klara av kylan. Därför är skolorna stängda både i dag och i morgon, och folk håller sig inomhus, säger Göös.

Det finns många hemlösa i Chicago, och kylan och vinden är livsfarlig särskilt för dem.

Centrum av Chicago påminner om en spökstad just nu, berättar Göös.

Själv har Göös varit och skidat i den tomma staden. Grannarna har nog tittat lite långt på mig, och undrat vad jag håller på med, säger han.

Läs också