Hoppa till huvudinnehåll

Gymnasiet i Petalax vill fortsätta vara vassast

Rektor Margareta Bast-Gullberg
Margareta Bast-Gullberg är ny rektor för Gymnasiet i Petalax. Rektor Margareta Bast-Gullberg Bild: Yle/ Malin Hulkki margareta bast-gullberg

Gymnasiet i Petalax har fått en ny rektor. Margareta Bast-Gullberg har arbetat i gymnasiet sedan november och börjar så småningom bli varm i kläderna. Bast-Gullberg vill se se till att gymnasiet som har kallats det vassaste i Svenskfinland ska fortsätta gå i bräschen för tekniska hjälpmedel i undervisningen.

Gymnasiet i Petalax har redan i flera år använt sig av IKT-hjälpmedel inom undervisningen.

- Inom alla kurser och ämen har vi tagit fram digitaliserat material för att studera studentexamen som blir digitaliserad från och med hösten 2016. Det här är i samarbete med de andra gymnasierna i svenskfinland, säger Bast-Gullberg.

Gymnasierna hänger med i utvecklingen

I och med den tekniska utvecklingen krävs också att gymnasierna hakar på och uppdaterar sina IKT-hjälpmedel. Bast-Gullberg tror att gymnasierna i har alla förutsättningar att hänga med.

- Vi satsar mycket på att lärarna regelbundet får ta del av den bästa och den senaste kompetensutvecklingen. Fortbildningen är viktigt för oss.

Framtiden ser ljus ut

Bast-Gullberg tycker att det är viktigt att aldrig nöja sig utan ständigt sträva till att bli bättre.

- Vi har god beredskap för att kunna utvecklas och höja undervisningens kvalitet. Under en stor internationell IKT-mässa kallades Gymnasiet i Petalax för det vassaste i Svenskinland, och den benämningen vill vi behålla.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten