Hoppa till huvudinnehåll

Tolkis får familjekafé

Folkets hus i Tolkis.
Kaféet arrangeras i Tolkis folkets hus. Folkets hus i Tolkis. Bild: Marcus Nordström tolkis talo,Tolkis

Tolkisföräldrarna får ett eget familjekafé från och med den 14 januari. Mannerheims barnskyddsförbunds Borgåavdelning sparkar igång verksamheten, men sedan får föräldrarna ta över.

- Initiativet kom från några hemmamammor i höstas, berättar MLL Nya Borgås viceordförande och förman för familjekaféet, Hanna Karlsson.

Det finns ingen verksamhet för hemmammor och -pappor i Tolkis, Emsalö, Haiko och Kullotrakten.

Idag har Mannerheims barnskyddsförbund ett familjekafé i centrum av Borgå på torsdagar. Kaféet besöks ivrigt och ofta samlas till och med 70 personer där för att ta del i pyssel, sång och annan gemensam verksamhet.

Verksamheten i Tolkis får i alla fall inte till en början något understöd utifrån. Det finns alltså inga pengar för att anställa en person som sköter verksamheten liksom i kaféet i centrum. Föräldrarna får själva sköta verksamheten och det finns också personer som meddelat att de gärna donerar leksaker till kaféet.

Kaféet öppnar nästa veckas tisdag den 14.1 klockan 9.30–12 i Folkets hus i Tolkis, Kampvägen i Borgå. Hemmamammor och -pappor med barn i alla åldrar är välkomna.