Hoppa till huvudinnehåll

Kyla utan snö - trädgårdsmästarens mardröm

Ritva Sundvik Bild: Yle/Kati Enkvist ritva sundvik

Vi har ännu inte fått någon riktig vinter och växtligheten uppför sig som om det vore vår - det gror! Mot slutet av veckan är det utlovat ner mot 10 köldgrader och det här kan ställa till problem, säger trädgårdsmästare Ritva Sundvik.

- Så klart är vi jätteoroliga för våra växter, säger Sundvik

Hon säger att växterna visserligen har en otrolig förmåga att klara av ett och annat. Läget kan ändå bli katastrofalt om det fryser på plötsligt, då markerna är såpass fuktiga och det inte finns någon skyddande snö.

Då det nu en längre tid har varit plusgrader så tar växtligheten en "andra chans" att gro, blomma och föröka sig. Om och då det blir kallt så stannar de upp. Bara växterna inte har börjat blomma så är det ingen skada skedd.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten