Hoppa till huvudinnehåll

Fighting Star blev fjolårets dragplåster på Wasa teater

Bild: Frank A. Unger/Wasa Teater fighting star

Fighting Star och barnpjäsen Pojken och Stjärnan lockade mest publik på Wasa teater under fjolåret. Fighting Star sågs av nästan 11 000 och Pojken och Stjärnan av 7300 personer.

Allt som allt hade Wasa teater fyra produktioner på stora scenen, tre pjäser på studioscenen och tre produktioner på Vasallen 2013.

Fjolåret inleddes med en Handelsresandes död som var en samproduktion mellan Wasa teater och Vasa stadsteater. Den pjäsen sågs av knappt 3500 personer. Årets andra samproduktion, Ett riktigt fynd, spelades på studioscenen och sågs av 3200 åskådare. Pjäsen gjordes i samarbete med Åbo Svenska Teater.

Julkonserterna slutsålda

Hösten 2013 inleddes med daghemspjäsen Nils Karlsson Pyssling som blev en succé bland publiken och sågs av nästan 7000 åskådare. Komedin Kaos har hittills setts av cirka 2000 personer och pjäsen går till och med den 25 januari på Vasallen.

En stor succé blev också julkonserterna med Lytts och vänner under december som var fullbokade. Det blev totalt sju julkonserter och konserterna sågs av 1870.

Allt som allt besöktes Wasa teater av 38 000 personer under 2013 och teatern gav 276 föreställningar. Teatern har uppfyllt sina budgetmålsättningar och resultatet för 2013 var positivt både vad gäller publiksiffror som ekonomi.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Österbotten