Hoppa till huvudinnehåll

Marcus Sandell fick diagnos för ryggen

Sandell kan inte träna för fullt. Bild: Yle sandell 2013

Sandell har haft problem med sin rygg hela hösten. Problemet är identifierat men värken och stelheten kvarstår. Tid för operation finns inte med tanke på OS.

Han har haft värk i ryggen nästan hela hösten och undersökningar visar nu att värken och stelheten beror på diskbrock i nedre delen av ryggen.

- Den gör att överkroppen blir stelare och därför kan jag inte köra för fullt, säger Sandell. I svängarna blir trycket på ryggen så hårt att jag inte kan satsa fullt ut, fortsätter han.

- Problemet har också påverkat träningen eftersom många upprepade övningar sliter på ryggen. Så mängdmässigt har det också blivit färre övningar.

Däremot lär det inte påverka hemskt mycket i tävlingar då adrenalinnivån är hög och han inte märker smärtan. Däremot är han stelare i kroppen vilket gör att han inte är tillfreds med sitt utförande.

Men någon tid för operation finns inte. I stället ska han försöka få ryggen i bättre skick med rehabilitering och terapi. Den vägen hoppas han få ryggen i sådant skick att han den sista tiden inför OS skulle kunna träna mera intensivt än vad han för tillfället har möjlighet till.

Herrarnas alpina världscup fortsätter det här veckoslutet i Adelboden i Schweiz. Det varma vädret ställer till det för arrangörerna och pisterna är stängda ända till lördagen då det är tänkt att storslalom ska avgöras. Där medverkar förutom Sandell också Victor Malmström och Samu Torsti.

På söndagen tävlar man i slalom och av finländarna deltar då Santeri Paloniemi och Joonas Räsänen.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport