Hoppa till huvudinnehåll

Fransk tidning avpublicerar artikel om presidentens otrohet

Tidningen Closer om president Hollandes påstådda affär
Tidningen Closer om president Hollandes påstådda affär Bild: reuters tv closer

Frankrikes president François Hollande överväger att dra tidningen Closer inför rätta på grund av skriverier om vänsterprassel. Den franska tidningen skrev att presidenten har en affär med skådespelerskan Julie Gayet.

I tidningen publicerades foton som ska stöda påståendena. På bilderna ser man hur en kvinna som sägs vara Gayet anländer till en lägenhet nära presidentpalatset. Lite senare anländer en man på skoter som enligt tidningen är Hollande. Ytterligare foton visar hur en man som sägs vara Hollandes livvakt anländer till lägenheten nästa morgon med en påse croissanter.

På fredagen meddelade tidningen att artikeln tas bort från tidningens webbplats.

Skådespelerskan Julie Gayet som påstås ha affär med president Hollande
Skådespelerskan Julie Gayet - (Copyright: reuters tv) Skådespelerskan Julie Gayet som påstås ha affär med president Hollande Bild: reuters tv julie gayet

Enligt Hollande är tidningens skriverier en attack mot hans privatliv. Han dementerar ändå inte uppgifterna.

Rykten om Hollandes påstådda affär har cirkulerat på internet i flera månader.

Presidenten lever med journalisten Valerie Trierweiler. Han lämnade sin förra partner politikern Ségolène Royal för henne år 2007. Royal är mamma till Hollandes fyra barn.

Tidningen Closer har också tidigare varit i blåsväder. År 2012 publicerade den topless-bilder på hertiginnan av Cambridge Kate Middleton. På bilderna soldbadar Kate och prins William i södra Frankrike.

Tidningen fick massiv kritik för bilderna och Kate och prins William drog tidningen inför rätta. En fransk domstol förbjöd vidare publicering av bilderna och gav Closer order att överlämna dem till det kungliga paret.

Läs också