Hoppa till huvudinnehåll

Strandvall tror att OS är utom räckhåll

Matias Strandvall, VM 2013
Matias Strandvall blev en hårsmån från kvartsfinalerna. Matias Strandvall, VM 2013 Bild: Srdjan Suki / EPA / All Over Press strandvall

Martti Jylhä och Mona-Liisa Malvalehto var de bästa finländarna i världscupssprinten med fri stil i tjeckiska Nove Mesto. Jylhä och Malvalehto slogs ut i semifinalerna medan comebackande Matias Strandvall inte gick vidare från tidskvalet.

Jylhä var trea i tidskvalet och vann sitt kvartsfinalheat innan det tog stopp i semifinalerna. I semifinalskedet var han chanslös och han slutade sexa i sitt heat.

Anssi Pentsinen var den andra finländska herren som avancerade från tidskvalet. Pentsinen blev utslagen i kvartsfinalerna.

Strandvall: Det är inte upp till mig längre

Matias Strandvall gjorde sin första tävling sedan han skadade sina revben strax före jul. Strandvall var aningen ringrostig och han slutade 35:a i tidskvalet. Han blev 0,31 sekunder från en plats i kvartsfinalerna.
- Det är inte upp till mig längre. Det kommer några bra tävlingar och jag har chans att visa att jag kan skida hårt. Om du frågar rakt ut vad jag tänker om en OS-plats för tillfället så tror jag inte att mina chanser är så stora, säger Strandvall till Yle Sporten.

Också Juho Mikkonen och Ari Luusua blev utslagna i och med tidskvalet.

Segern i tävlingen gick till Ryssland genom Sergej Ustiugov. Han besegrade italienaren Federico Pellegrino med 0,18 sekunder.

Tre finländskor till kvartsfinal

Tre av de finländska damerna gick vidare från tidskvalet. Skidskytten Mari Laukkanen och Riikka Sarasoja-Lilja fick respass i samband med kvartsfinalerna.

Mona-Liisa Malvalehto var däremot två i sitt kvartsfinalheat och avancerade till semifinal. I semifinalerna fick hon nöja sig med en femte plats och hon förlorade med över sex sekunder mot heatsegraren Kikkan Randall från USA.

Randall var i en klass för sig också i finalen. Amerikanskan vann med 1,69 sekunder till godo på schweiziskan Laurien van der Graaff. Norges Ingvild Flugstad Östberg var trea.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport