Hoppa till huvudinnehåll

Åbo stad: Leppä var inte jävig

Åbo salutorg
Parkeringshuset planeras att byggas under Åbo salutorg Åbo salutorg Bild: Yle/Åboland åbo salutorg

Samlingspartiets Juhani Leppä gjorde sig inte skyldig till jäv när det gäller besluten om Torgparkeringen. Det kom Åbo stadsstyrelse fram till på sitt möte i måndags då den godkände en förklaring till Högsta förvaltningsdomstolen gällande anklagelserna om jäv.

Enligt föreningen Vårt Åbo är flera av de personer och organisationer som finansierade Leppäs valkampanj i kommunalvalet involverade i torgparkeringsprojektet. Därför anser de att Leppä var jävig då han var med och fattade beslut angående torgparkeringen.

I förklaringen ingick Juhani Leppäs egen redogörelse för bland annat sin valfinansiering. I redogörelsen uppger Leppä att han antingen inte fått någon eller en mycket liten finansiering från de organisationer som är aktiva i torgparkeringsplanerna. Han förnekar också påståendet om att han och Keijo Ketonen tidigare varit affärspartners.

Åbo stads förklaring skickas nu vidare till Högsta förvaltningsdomstolen.

Åbo förvaltningsdomstol förkastade besvären mot torgparkeringen i våras.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland