Hoppa till huvudinnehåll

Blivande ettor i västra distriktet kan inte anmäla sig via Wilma

Wilma fungerar bara för vissa Bild: Skärmdump från Wilma. wilma

De förskolebarn som ska börja i ettan i någon av de skolor som tillhör västra distriktet måste anmäla sig med fötterna den 29.1. Orsaken är att systemet inte fungerar eftersom skolorna ska slås ihop till en.

Den 1.8 börjar västra distriketets nya grundskola sitt allra första läsår. Grundskolan kommer att verka på verkar på fem olika ställen, i de skolor som hittillsvarit fristående, Kårböle, Haga, Munksnäs och Sockenbacka.

I och med att den nya grundskolan ännu inte finns kan man inte heller anmäla sig till den elektroniskt.

Inte heller tvåspråkiga barn vars närmaste skola är finsk men som vill börja i en svensk skola kan anmäla sig elektroniskt.
För dem liksom för eleverna i västra distriktet är det den traditionella inskrivningen på plats och ställe den 29.1 som gäller.

En tredjedel anmäler sig elektroniskt

Idag utnyttjar u ngefär en tredjedel av familjern i Helsingfors möjligheten att anmäla sig via Wilma. På utbildningsverket ser man ändå helst att eleverna också besöker skolan.

-Det är bra att lärarna och eleverna och föräldrarna får bekanta sig med varandra före det är dags på riktigt säger Ann Holm-Dellringer som är informatör på utbildningsverket.

Sena informationspaket

De blivande skolbarn som ska börja i den nya skolan i västra distriktet har fått vänta längre än andra på att informationen om anmälan till skolan skall dimpa ner i postlådan. Nu borde allas brev ändå vara postade och ifall man inte har fått någon information ännu ska man ta kontakt med utbildningsverket.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen