Hoppa till huvudinnehåll

Fortsatt lugnt trots massprotester i Bangkok

Bild: EPA/NARONG SANGNAK regeringsfientliga

De thailändska oppositionsdemonstranterna fortsätter att blockera flera centrala korsningar i huvudstaden Bangkok, och planerar att skärpa blockaden av olika ministerier. Samtidigt hotar en del hårdföra demonstranter med att storma börsen.

I Bangkok fortsätter blockaden av flera viktiga vägkorsningar för andra dagen i rad. Många av demonstranterna stannade kvar över natten. Oppositionsaktivisterna strävar efter att lamslå den thailändska huvudstaden tills premiärminister Yingluck Shinawatra avgår.

Under tisdagen har grupper av demonstranter marscherat mot olika ministerier, och hindrat anställda att ta sig till sina kontor. Natten uppges ha förflutit lugnt, och inga våldsamheter har rapporterats. På många håll råder närmast festivalstämning.

Det är ändå många som oroar sig för att demonstrationerna kan leda till mer omfattande våldsamheter. Några mer radikala demonstranter har hotat med att storma börsen eller flygledartornen om inte premiärministern avgår inom loppet av några dagar.

Demonstrationsledaren Suthep Thaugsuban har tidigare sagt att han kommer att avblåsa demonstrationerna om det ser ut som om de kan utmynna i ett inbördeskrig.

Läs också: Resebyråer skippar sightseeing i Bangkok