Hoppa till huvudinnehåll

Irriterande skejtare får stanna på Braheplan

arkivbild av skateboardpark
Skejtarna får stanna kvar vid Braheplan. arkivbild av skateboardpark Bild: Paul Buck / EPA / ALL OVER PRESS shaun white

Nämnden för allmänna arbeten gav på tisdag grönt ljus för Vesa Korkkulas (Vf) motion om att göra skejtparken Wamma vid Braheplan till en officiell skejtpark. Skejtarna väcker ont blod hos invånarna i närheten som säger att skejtarna håller dem vakna om nätterna.

På grund av att några av invånarna i närheten klagat om oljud från skejtparken gjorde en arbetsgrupp bullermätningar i parken. Det visade sig att bullret från själva skejtandet inte överskred stadens rekommendationer.

Däremot ligger parken lite närmare det närmaste bostadshuset än vad stadens skejtarbetsgrupp rekommenderar. Parken ligger 55 meter från det närmaste bostadshuset då arbetsgruppen rekommenderar åtminstone 100 meter.

Nämnden vill inte begränsa invånarnas rekreationsmöjligheter

Den här regeln tyckte nämnden ändå att man i det här fallet kunde tumma på. I beslutet står det att nämnden inte vill begränsa stadsinvånarnas rekreationsmöjligheter för det skulle skada deras välmående. Dessutom tillägger man att det inte finns någon bättre plats för en skejtpark i närheten.

På Drumsö och i Hertonäs finns också skejtparker som är på 65 och 75 meters avstånd från det närmaste bostadshuset.

Staden kommer ändå att bygga skejtparken av betong i stället för asfalt. På det här sättet kan man minska på bullret. Dessutom föreslår nämnden att sätta upp en skylt som förbjuder skejtandet i parken efter kl 22:00.

Läs också:
Invånare irriteras av skejtare

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen

 • MGP-finalist 2019: Ida MM

  Lyssna på Ida Mansikkas MGP-låt "Disco".

  Ida Mansikka är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Idas MGP-låt "Disco". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Milla

  Lyssna på Milla Pirjetäs MGP-låt!

  Milla Pirjetä är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Millas MGP-låt "Ljud". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: No Wifi

  Lyssna på Melvin Nordmans och Oliver Svarvars MGP-låt!

  Rapduon No Wifi, som består av Melvin Nordman och Oliver Svarvar, är finalister i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på deras låt "Online". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Ollie

  Lyssna på Oliver "Ollie" Takanens MGP-låt!

  Oliver Takanen är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Ollies MGP-låt "The World We Live In". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Siri

  Lyssna på Siri Norrgårds MGP-låt!

  Siri Norrgård är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Siris MGP-låt "För mig". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Walter

  Lyssna på MGP-låten "Se alltid framåt" av Walter Wilkman.

  Walter Wilkman är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Walters MGP-låt "Se alltid framåt". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalist 2019: Wilma

  Lyssna på Wilma Nylunds MGP-låt "Mardrömmar".

  Wilma Nylund är en av de tio finalisterna i årets MGP-final som sänds 5 oktober i Yle Fem och på Yle Arenan. Lyssna på Wilmas MGP-låt "Mardrömmar". Biljetterna för showen finns ute nu.

 • MGP-finalen 5.10 närmar sig: Redan nu kan du lyssna på låtarna!

  Årets MGP -skiva är ute nu.

  Det är två veckor kvar till den direktsända sångtävlingen. Nu släpps de tio låtarna som årets MGP-artister skrivit själva. Ladda upp inför final tillsammans med artisterna och deras låtar. Vill du se showen på plats i TV-studion så finns biljetterna ute nu.

 • Muslimsk man fick inte anställning efter att han begärde bönepauser på jobbet – chef och personalansvarig döms

  Helsingfors tingsrätt gav sin dom i fallet på torsdagen.

  Det var fel att neka en muslimsk man anställning efter att han begärt om bönepauser under arbetsdagen. Helsingfors tingsrätt dömer därför en chef och en personalansvarig vid Helsingfors stads bostadsproduktionsbyrå till böter. Chefen döms för diskriminering i arbetslivet och brott mot tjänsteplikt medan personalansvariga döms för medhjälp till diskriminering i arbetslivet.