Hoppa till huvudinnehåll

Irriterande skejtare får stanna på Braheplan

arkivbild av skateboardpark
Skejtarna får stanna kvar vid Braheplan. arkivbild av skateboardpark Bild: Paul Buck / EPA / ALL OVER PRESS shaun white

Nämnden för allmänna arbeten gav på tisdag grönt ljus för Vesa Korkkulas (Vf) motion om att göra skejtparken Wamma vid Braheplan till en officiell skejtpark. Skejtarna väcker ont blod hos invånarna i närheten som säger att skejtarna håller dem vakna om nätterna.

På grund av att några av invånarna i närheten klagat om oljud från skejtparken gjorde en arbetsgrupp bullermätningar i parken. Det visade sig att bullret från själva skejtandet inte överskred stadens rekommendationer.

Däremot ligger parken lite närmare det närmaste bostadshuset än vad stadens skejtarbetsgrupp rekommenderar. Parken ligger 55 meter från det närmaste bostadshuset då arbetsgruppen rekommenderar åtminstone 100 meter.

Nämnden vill inte begränsa invånarnas rekreationsmöjligheter

Den här regeln tyckte nämnden ändå att man i det här fallet kunde tumma på. I beslutet står det att nämnden inte vill begränsa stadsinvånarnas rekreationsmöjligheter för det skulle skada deras välmående. Dessutom tillägger man att det inte finns någon bättre plats för en skejtpark i närheten.

På Drumsö och i Hertonäs finns också skejtparker som är på 65 och 75 meters avstånd från det närmaste bostadshuset.

Staden kommer ändå att bygga skejtparken av betong i stället för asfalt. På det här sättet kan man minska på bullret. Dessutom föreslår nämnden att sätta upp en skylt som förbjuder skejtandet i parken efter kl 22:00.

Läs också:
Invånare irriteras av skejtare

Läs också