Hoppa till huvudinnehåll

Ny kampanj om ätstörningar

Bild: YLE/ Kjell Vikman tupeli

Just Du är en ny kampanj som Senja Tupeli startat tillsammans med föreningen Bul-An. Med kampanjen vill man sprida kunskap om ätstörningar och få unga att tänka efter då det gäller media och det som erbjuds i dagens samhälle.

Kampanjen kommer att pågå i tre till fyra månader och riktar sig främst till ungdomar.

- Överallt i samhället för media ut budskap om träning, dieter, skönheter och mode. Som syster till en före detta anorektiker jag har tagit initiativet till kampanjen för att väcka tankar kring media och skönhetsideal, säger Senja Tupeli som är initiativtagare till kampanjen.

Tupeli studerar till hälsovårdare i Vasa och menar att man inte tar upp frågor om ätstörningar tillräckligt mycket i studierna.


- Det tas upp men kanske kunde prata mer om det. Ätstörningar är allvarligt, säger hon.

Kampanjen förs genom en blogg som Tupeli startat.

- Där finns information om ätstörningar men jag kommer också att blogga om media, internet, träning, dieter och skönhetsideal. Jag ska försöka blogga varje dag. Det är upp till läsarna hut stor kampanjen blir, de får vara med och bidra, säger hon.

Kampanjen kan man hitta här.

Läs också