Hoppa till huvudinnehåll

Resebyråer skippar sightseeing i Bangkok

Redan i höstas krävde aktivister premiärministerns avgång, här demonstrationer från november 2013. Bild: EPA/PONGMANAT TASIRI demonstrationer

Trots oroligheterna i Thailands huvudstad Bangkok kan finländare resa till Thailand som förut.

Men vissa resebyråer har valt att skippa sina arrangerade rundturer i Bangkok.

- Vi vill vara den på säkra sidan, därför avbokades måndagens sightseeing i Bangkok, säger platschef Jaana Kavisto vid resebyrån Aurinkomatkat i Åbo.

Jaana Kavisto, chef vid Aurinkomatkats Åbokontor. Bild: Yle/Marie Söderman Åbo,jaana kavisto

Många Thailandsresenärer från Finland åker chartrade flyg direkt till semestermålet, utan att åka via Bangkok och de berörs inte alls av demostrationerna i huvudstaden.

- Det är fortfarande tryggt att resa till Thailand, säger Jaana Kavisto.

Resebyråerna följer också utrikesministeriets rekommendationer och uppmanar sina resenärer i Thailand att undvika stora folksamlingar eller demonstrationer.

Kunderna inte oroliga

Även kunderna verkar ta händelserna i Bangkok med ro. Tillsvidare är det endast en handfull kunder som har tagit kontakt med Aurinkomatkat för att ställa frågor om läget i Thailand. Ingen har heller avbokat sin resa.

Piia-Noora Rautio vid Kilroy. Bild: Yle/Marie Söderman kilroy

Vid researrangören Kilroy är läget likadant, berättar försäljningschef Piia-Noora Rautio i Åbo. Rundturerna i Bangkok har avbokats men det flygs till Thailand som normalt.

- Vår kundkrets består främst av unga vuxna som reser på egen hand. De är vana att det händer saker ute i världen och tar i allmähet reda på fakta själv, säger Rautio.

Läs också: Fortsatt lugnt trots massprotester i Bangkok

Läs också