Hoppa till huvudinnehåll

Tisdagssnack: "Lite patetiskt med medelålders män i spända kläder"

Tisdagssnackarna Kim Wikström och Fritjof Sahlström.
Kim Wikström och Fritjof Sahlström Tisdagssnackarna Kim Wikström och Fritjof Sahlström. Bild: Yle/Jonas Blomqvist kim wikström

Tisdagssnackarna diskuterar livsfarliga män på cykel och den märkliga processen kring Guggenheim-muséet.

- Det finns ibland något lite patetiskt över oss män som kanske inte är i den ungdomliga form vi gärna skulle vilja vara, men ändå drar på oss de där spända kläderna!

Så säger Fritjof Sahlström, efter att ha cyklat från Degerö till Böle-studion - i spända cykelkläder. Tisdagssnack-kollegan Kim Wikström (också han en ivrig cyklist, idag på grund av kylan till fots) tycker inte att kläderna gör mannen.

- Jag förstår att man är en arrogant skitstövel på cykel om man håller på att köra på någon annan. Men att den personen har spända kläder och bling blong-utrustning och är lite fåfäng gör honom väl inte till en sämre människa?

Bland annat så låter det när Morgonöppets Tisdagssnackare diskuterar Obs-redaktör Heidi Finniläs kolumn om livsfarliga män på cykel.

Guggenheim vare sig vi vill eller inte?

Tisdagssnackarna diskuterar dessutom Guggenheim-muséet: Kommer helsingforsarna att ta ett eventuellt museum till sig då så många stadsbor tycker att den demokratiska processen kring detta inte har gått riktigt rätt till? Det här på tal om att stadsstyrelsen ju i måndags beslöt att för två år framåt reservera en tomt för ett Guggenheim-museum i Södra hamnen så att stiftelsen kan ordna en arkitekttävling.

- Om beslutsfattarna redan är fast beslutna att muséet ska komma hit är det hyckleri att hålla på att betona att inget ännu är beslutet - medan man lägger ner en massa tid och resurser på att bädda för det, säger Kim Wikström.

- Men det är väl demokrati när den är som finast, invänder Fritjof Sahlström!

- Stadsstyrelsen har i två års tid talat för och emot, förhandlat och ändrat, och några har till och med ändrat ståndpunkt. Våra valda representanter har öppet och offentligt diskuterat hur vi ska ha det med muséer och tomter i Helsingfors!

Lyssna på hela Tisdagssnacket genom att klicka på Arena-länken här bredvid.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen