Hoppa till huvudinnehåll

KSF ger inte upp

KSF mot FC United sommaren 2012
KSF mot FC United sommaren 2012 Bild: YLE/JanneIsaksson ksf

Det finns ingen orsak att kasta yxan i sjön. Det säger Willy Lindberg som tränar flickor födda -99 i fotboll inom Kimito sportförening.

Willy Lindberg tror på ett nytt damlag om några år. Bild: Yle/Monica Forssell willy lindberg

Att Kimito sportförenings damlag läggs ner är förstås synd, säger Lindberg. De yngre flickorna har just nu inget eget lag på ön att jobba upp sig mot.


Men om några år hoppas Lindberg att föreningen igen har ett och under tiden samarbetar KSF med Piffen för att erbjuda de mest ambitiösa spelarna chans att spela i tuffare serier.

- Vi har just nu tretton spelare och alla vill bli bra fotbollsspelare, säger Lindberg.

Utöver flickor som är födda 1999 finns det inom KSF två andra, yngre lag som också är aktiva och bland pojklagen finns flere livskraftiga gäng.

För första gången på flere år har KSF ett B-juniorlag (KSF Rangers) och bland Rangers spelare finns det de som redan tränar med herrarnas representationslag FC Boda.

- Fotbollen är stark på Kimitoön, säger Rangers lagledare Anders Laurén. Han får medhåll av fotbollssektionens ordförande Jens Törnqvist.

- Det finns absolut en framtid för fotbollen på Kimitoön. Fotbollen är en stark hobby här.

Det senaste året har varit tufft för KSF och damlagets framtid har slukat mycket tid och energi, säger Törnqvist. Nu ska den tiden och energin satsas på juniorerna så att KSF en dag igen kan erbjuda
fotboll både för pojkar och flickor, från knatte till vuxen.

Läs också