Hoppa till huvudinnehåll

Nu kommer Muminbuss lastad med barnböcker

En ny biblioteksbuss i Mumintema kommer lastad med barnböcker. biblioteksbuss

Biblioteksbussen Skidi är först i världen med att ha Mumin och hans vänner dekorerade på sidorna. Helsingfors stadsbibliotek tar officiellt i bruk Muminbussen 18.1.2014, samtidigt som Kasbergets nyrenoverade bibliotek öppnas igen.

Stadsbiblioteket vill på det här sättet hedra Helsingforsförfattaren Tove Jansson, som skulle ha fyllt 100 år i år. Muminbussen har främst barnlitteratur och åker runt i de områden som inte har ett eget bibliotek.

En liten del av böckerna är på svenska, det handlar om några hyllor. Bussen besöker dessutom enstaka svenskspråkiga daghem i Helsingfors.
Muminbussen har sammanlagt 14 hållplatser runtom i Helsingfors, nya är bland annat Hertonäs strand och Brunakärr.

Läs också