Hoppa till huvudinnehåll

Finländarna långt efter i Monte Carlo

Mikko Hirvonen, Monte Carlo 2014
Mikko Hirvonen har en god bit upp till täten. Mikko Hirvonen, Monte Carlo 2014 Bild: AFP / Lehtikuva hirvonen

Det verkar inte bli någon munter blåvit inledning på årets rally-VM. Efter tre körda specialsträckor i Monte Carlo leder skrällnamnet Bryan Bouffier, medan Mikko Hirvonen och Jari-Matti Latvala är långt bakom.

Den franske Fordföraren Bouffier har överraskande ledningen efter framför allt en urstark tredje etapp. Tretton sekunder bakom rattar Kris Meeke, medan trean Dani Sordo redan blivit över 41 sekunder.

Den tidigare formel 1-föraren Robert Kubica vann de två första specialsträckorna och ledde med över en halv minut, men föll ner till fyra sammanlagt på den tredje. Kubica, som kör sin första VM-tävling i en WRC-bil, blev den första polacken att vinna två raka VM-etapper.

Den regerande världsmästaren Sebastien Ogier låg i sin tur tvåa efter två specialsträckor men rasade ner till nia på följande etapp. Hans franske landsman Thierry Neuville avbröt redan på specialsträcka nummer ett.

Jari-Matti Latvala var näst snabbast på den andra specialsträckan men misslyckades på de två övriga och är bara 14:e i sammandraget. Mycket bättre har det inte gått för Mikko Hirvonen som är elva.

Ställning 3/15 specialsträckor:
1. Bryan Bouffier Ford 45.44,2
2. Kris Meeke Citroen + 13,6
3. Dani Sordo Hyundai + 41,5
4. Robert Kubica Ford + 42,5
5. Elfyn Evans Ford + 46,7
6. Olivier Burri Ford + 1.09,0
7. Mads Östberg Citroen + 1.14,0
8. Sebastien Ogier Volksw. + 1.19,4
-------------------------------
11. Mikko Hirvonen Ford + 2.32,4
14. Jari-Matti Latvala Volksw. + 3.04,2

Läs också

Nyligen publicerat - Sport