Hoppa till huvudinnehåll

Godkänt för Mäkäräinen, Laukkanen gladde

Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräinen kom nia i Anterselva Kaisa Mäkäräinen Bild: Lehtikuva anterselva

Kaisa Mäkäräinen bommade två skott i det liggande men nådde nionde plats tack vare stark skidåkning i Anterselva. Mari Laukkanen gladde med en 18:e plats i tävlingen som fick en överraskningssegrare.

Skidskytte är en gren som bjuder på stora svängningar i resultatlistorna på grund av skyttet. Dessutom är nivån i år stenhård och egentligen finns det 20 idrottare som kan nå prispallen, både i världscuperna och i OS.

Efter tolv tävlingar har åtta olika idrottare stått högst upp på podiet. 19 damer från elva nationer har nått prispallen vilket gör det svårt att tippa medaljörerna i OS.

I Anterselva var det fransyskan Anais Besconds tur att överraska då hon för första gången på nästan sex år såg till att det blev fransk seger i en VC-deltävling. Senast det hände var den 1 mars 2008 och då hette segrarinnan Sandrine Bailly. Fransyskorna hade sedan dess radat upp 23 pallplaceringar men ingen fullträff.

Kaisa Mäkäräinen fick en eländig start på tävlingen då hon genast sköt två bommar i liggande. Men det stående fungerade perfekt och när takterna i skidspåret sitter i steg hon till slut till en nionde plats.

Också Mari Laukkanen tvingades åka två straffrundor. Också hennes fart i skidspåret är känd och hon kan vara riktigt nöjd med sin 18:e plats. Skulle hon ha klarat sig utan bommar skulle hon ha vunnit i Anterselva.

Hon jagar fortfarande en plats i OS och nu får man bara hoppas att beslutsfattarna inser att hon med en perfekt insats på skjutvallen kan bjuda på en knall i Sotji.

Anterselva, sprinttävling 7,5 km, slutresultat

1. Anais Bescond FRA 20.30,2
2. Andrea Henkel GER + 6,7
3. Darya Domracheva BLR + 10,1
4. Susan Dunklee USA + 10,7
5. Jana Romanova RUS + 11,8
6. Tora Berger NOR + 12,5
7. Franziska Preuss GER + 18,9
8. Nadezhda Skardino BLR + 24,1
9. Kaisa Mäkäräinen + 30,8
10. Olga Viluhina RUS + 35,3
---------------------------------------
18. Mari Laukkanen + 47,0
63. Sanna Markkanen +2.09,2
97. Eevamari Rauhamäki +4.35,8

Läs också

Nyligen publicerat - Sport