Hoppa till huvudinnehåll

Kidnappad kvinna får vård

kidnappningen i borgå jan. 2014
kidnappningen i borgå jan. 2014 Bild: YLE/Stefan Härus motionsstig

Den kvinna som rånades, misshandlades och kidnappades i Borgå förra veckan får nu terapi. Hon är mycket uppskärrad av det skedda och har tidigare redan fått vård för de fysiska skador hon fick under händelsen. Det uppger polismyndigheterna för tidningen Iltalehti idag.

Kvinnan bor ensam men har fått mycket stöd av sin familj. Kriminalkommisarie Mia Tuominen som leder utredningen berättar också att återhämtningen kommer att dröja länge, flera månader till och med. Kvinnan har klarat av att berätta om det som skedde för polisen.

Planerat dåd?

Polisen följer som bäst flera olika spår men är främst intresserad av att dådet verkar såpass planlagt. Just nu utreds de olika motiv mannen kan ha haft. Den misstänkte har själv uppgett spelskulder som orsaken och han lyckades få en del pengar av kvinnan.

Läs också