Hoppa till huvudinnehåll

Ungdomar i Liljendal får ny samlingsplats

Moped utanför ungdomsgården i Ekenäs
Mopeder står snart parkerade utanför kantorsgården i Liljendal Moped utanför ungdomsgården i Ekenäs Bild: YLE/ Maria Helsing trimma,Ekenäs

I Liljendal startar en ny verksamhet för ungdomar. Ungdomar får träffas en dag i veckan i församlingens utrymmen. Målet är att träffarna startar vid sportlovet.

Liljendal församling har under fredagen piffat upp utrymmena på vinden i den förra kantorsgården. Församlingen lyfte bland annat in nya soffor via fönstren då de inte gick att ta upp genom den smala trappan. Nu är utrymmena i det skicket att ungdomar är välkomna.

Ungdomsledare anställd

Lovisa stad har anställt en ungdomsledare som ska leda verksamheten i Liljendal. Fritidsdirektör Leif Eriksson säger att Mikael Broman ska anställas, men kontraktet med honom är inte ännu undertecknat. Han kommer upp till fritidsbyrån på besök på måndag. Mikael Broman anställs med pengar från ungdomsgarantin. Han är anställd som ungdomsledare på halvtid för åtta månader.

Frivilliga från Liljendal ungdomsförening kommer att vara med och övervaka verksamheten under ungdomsträffarna i Liljendal. Vilken dag i veckan som verksamheten ordnas är inte ännu fastslaget.

Liljendal Shells stängning startskottet

Allting startade i och med hotet att servicestationen i Liljendal stänger restaurangen och butiken. Ungdomsföreningen i Liljendal kom till insikt om att ungdomarna förlorar sin samlingsplats och beslöt att någonting måste göras.

Liljendal ungdomsförening tog kontakt med församlingen och Lovisa stad. Snart startar ungdomskvällar i Liljendal med frivilliga och den nyanställda ungdomsledaren.

Läs mera om Liljendalungdomarnas dilemma

Läs också