Hoppa till huvudinnehåll

Stockholms modemässa slutmålet för Novia-studenter

Yrkeshögskolan Novias mode och dräktformgivningsstudenter Ida Myllymäki, Axel Enqvist och Victoria Nord. Bild: Yle/Peter Karlberg victoria nord

Yrkeshögskolan Novias mode- och dräktformgivningsstudenter Ida Myllymäki, Axel Enqvist och Victoria Nord har under höstterminen 2013 ingått i en grupp, "New Age Folk", vars mål är att presentera en kollektion vid Stockholms modemässa, Attitude STHLM, i mars.

Före mässan ordnar gruppen en utställlning i Galleria Campus i Åbo, där man visar upp alla gruppmedlemmars kreationer. Utställningen pågår mellan 15 januari och 6 februari och kan besökas tisdag-fredag 11-17.

Projektet har gjorts i samarbete med Brage dräktbyrå, vars arkiv har inspirerat med allt från färger, former och gamla hantverkstekniker. Ett mål för projektet har också varit att använda alternativa naturfibrer till bomullen som hampa, lin och nässla.