Hoppa till huvudinnehåll

Turkkila EM-tolva i Budapest

Juulia Turkkila, EM 2014
Juulia Turkkila föll i sitt första hopp men i övrigt flöt det fria programmet på bra. Juulia Turkkila, EM 2014 Bild: AFP / Lehtikuva turkkila

Juulia Turkkila nådde karriärens bästa placering i konståknings-EM då hon sent på fredagen skrinnade in på en tolfte plats i Budapest.

Turkkila var tolva efter kortprogrammet och höll samma placering också efter det fria programmet. I sina fjärde EM-tävlingar nådde hon nu sin bästa placering någonsin.

– Jag är nöjd med de totala poängen, men lite harmar det nog också. Jag skulle ha haft chans att ta mig in bland de tio bästa, säger Turkkila som föll i sitt första hopp.

EM-guldet gick till den blott 15-åriga ryskan Julia Lipnitskaja som med poängen 209,72 besegrade sin landsmaninna Adelina Sotnikova med dryga sju poäng. Bronset gick till Italien genom Carolina Kostner med poängen 191,39.

Läs också

 • Allt fler i Finland väljer tåget – smidigt och miljövänligt

  Tåg är enklare än flyg, säger passagerare till Svenska Yle.

  Tågtrafiken ökar kraftigt i Finland och intresset för tågresor ser inte ut att minska. Enbart i juli gjordes 1,2 miljoner resor, en ökning med 13 procent. Orsakerna är många, men enligt VR påverkar även klimatdiskussionen. Svenska Yle har pratar med nöjda tågresenärer som bekräftar att smidigheten och miljön får dem att välja tåg.

 • Nya demonstrationer i Hongkong- nu kräver hongkongborna allmän rösträtt

  Demonstranterna ber Storbritannien om hjälp

  Tiotusentals hongkongbor trotsade tidigare idag förbudet att demonstrera och gav sig igen ut på gatorna i Hongkong efter några dagars lugn. Demonstranterna samlades först utanför det brittiska konsulatet för att be Storbritannien hjälpa sin forna koloni.

 • Dramapodd: Vem våldtog Liv på skolgården?

  Hela skolan fuckas upp av en våldtäkt efter en fest.

  Efter en blöt fest slocknar Liv och vaknar våldtagen ute på gården. Stämningen i hela skolan trasslas till i jakten på den skyldige och fler hemligheter dyker upp i podden "Det som hände Liv".

Nyligen publicerat - Sport