Hoppa till huvudinnehåll

Problem med avloppssystemet i Jakobshamn

Småbåtar förtöjda vid brygga i Ekenäs.
Avloppssystemet i småbåtshamnen i Jakobshamn i Ingå följer inte dagens krav och bör förbättras. Småbåtar förtöjda vid brygga i Ekenäs. Bild: YLE / Robin Lindberg småbåt,Ekenäs

Avloppssystemet i småbåtshamnen i Jakobshamn i Ingå följer inte dagens krav och bör förbättras, anser miljö- och byggnadsnämnden i Ingå. Miljö- och byggnadsnämnden i ingå bestämde att förlänga tiden markägaren och krögaren har på sig att överlåta en utredning och förslag på ett förbättrat avloppssystem.

- Jag hoppas vi får en utredning den här gången. Om vi inte får det så skickar vi en bot på 2000 euro. Om ingenting händer då, så stänger miljö- och byggnadsnämnden områdets toalett- och avloppssystem, säger Jorma Laiho (SDP), ordförande för miljö- och byggnadsnämnden.

Den nya tidsfristen är 28 februari det här året. Ett förslag på tillvägagångssätt skickades till de berörda i september förra året. Målsägandena hörde inte av sig.

I november bad miljö- och byggnadsnämnden om en utredning över nuvarande avloppssystem i november förra året. Nämnden mottog ingen utredning.

- De är inte alls intresserade av det här, säger Laiho.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland