Hoppa till huvudinnehåll

Urpilainen har lite större chans att bli omvald

Bild: YLE jutta

Socialdemokraternas ordförande Jutta Urpilainen har stärkt sina chanser att bli omvald sedan arbetsminister Lauri Ihalainen avstod från att ställa upp i ordförandevalet, visar en rundfrågning som Yles tv-program Aktuella tvåan gjorde förra veckan bland ledamöter och suppleanter i Socialdemokraternas partifullmäktige.

I början av veckan var det fler svarande som tyckte att partiledaren ska bytas än de som ville att Urpilainen stannar kvar som ordförande. Då var Urpilainens främsta utmanare fackförbundet PRO:s ordförande Antti Rinne och Lauri Ihalainen.

Men efter Ihalainen besked svängde opinionerna till Urpilainens fördel. Slutresulatet av rundfrågan blev att fler ville behålla Urpilainen som ordförande än de som ville byta ut henne.

Men en fjärdedel av de svarande har inte uppgett sin åsikt.

Aktuella tvåan fick svar av tre fjärdedelar av fullmäktigeledamöterna.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes