Hoppa till huvudinnehåll

Västnyländska polisen finns nu på Facebook

Bild: Yle/Tove Virta västra nylands polisinrättning

Polisinrättningen i Västra Nyland finns nu på Facebook. Sidorna öppnades den 16 januari.

Till en början sköts uppdateringarna av poliserna i Esbo, det är konstaplar på polisstationen som under sitt arbetsskift informerar om aktuella saker och berättar om sitt jobb. Sidorna ska småningom utvidgas till att gälla hela området mellan Alberga och Hangö. För tillfället är sidan endast finskspråkig.

- Nå ja, här är den nu. Polisens nya arbetsredskap. Karg och anspråkslös, precis som sina användare. Vi berättar om vårt jobb här. Ibland ber vi om hjälp av er att få fast bovar. Då och då berättar vi vad vi tycker att ni i vissa situationer borde göra, skriver polisen (fritt översatt).

Har du sett den här bastun som polisen efterlyser? Bild: Västra Nylands polisinrättning bastu på hjul

Det första brottet man berättar om på sidorna handlar om en stulen bastu på hjul. Någon, som kan antas ha frusit, har stulit bastun den 9 januari i Kyrkslätt. Den var byggd på en bilsläpvagn och polisen behöver nu allmänhetens hjälp i fall någon i trakterna sett ekipaget. Den som kan ha sett bastun kan ringa Kyrkslättpolisen mellan klockan 8 och 16 på telefonnummer 071 8738 050.

Västra Nylands polisinrättnings Facebooksida

Läs också