Hoppa till huvudinnehåll

Insändare: Breddning?

I Hbl (11.1) skriver Ove Paul att han ser tecken på att en breddning i tid och genre i Radio Vegas musikutbud.

Under senhösten kunde man lägga märke till hur en låt från tidigt 1930-tal, Dream a Little Dream of Me, godkänts bland det som serveras från dag till dag på radio vega. Jag antar att det är färska utgåvor av dagens artister, med uppsving på nätet via Youtube, som har gjort att den har kunnat kvala för skvalet.

Det är väldigt roligt och positivt att då och då se tecken på att det börjar rymmas någonting av den omfattande musikskatten bakåt i tiden också annars än i specialprogram. Det är det här som vi som är utleda på 1960-, 1970-, 1980-, 1990-, och 2000-tals pop har efterlyst, en breddning i tid och genre.

Inget fel om artisterna själv banar vägen, motstridigt nog genom att tillgripa älde muisk. Det skulle automatiskt leda till större variaton och mindre upprepning, en förnyelse och förändring som många hoppats på bland annat på dessa sidor. Swingexemplet jag nämnde är inte det enda, också om det är fråga bara om enstaka andra. Hur som helst, kanske man som obotlig optimist, så här i början av ett nytt år, vågar tro att en ändring är på väg.

Ove Paul, Helsingfors

Den här insändaren publicerades i Hufvudstadsbladet 11.1.2014.

Läs också