Hoppa till huvudinnehåll

Joni Wiman ska köra för Olsbergs MSE

Rallycrossföraren Joni Wiman
Joni Wiman kör de kommande fem åren för det svenska stallet Olsberg MSE. Rallycrossföraren Joni Wiman Bild: Yle/Sofia Lindahl joni wiman

Rallycrossföraren Joni Wiman undertecknade på torsdagen (23.1) ett fem år långt kontrakt med det svenska stallet Olsbergs MSE. Stallet är ett av de ledande rallycrosstallen i hela världen.

Kontraktet undertecknades i Stockholm på torsdagseftermiddagen.

Wiman, som i somras vann den amerikanska GRC (Global Rallycross Championschip) -serien i USA, säger att kontraktet är det bästa som hittills hänt under hans karriär inom motorsporten.

- Det här är stort, väldigt stort. Jag är mycket nöjd med det här kontraktet, säger 21 år gamla Wiman.

Olsberg MSE är enligt Wiman det bästa stallet i rallycrossvärlden och han ser fram emot att få inleda testkörningarna med sin Ford Fiesta i februari. Vilka alla tävlingar och serier han kommer att köra i framtiden är ännu oklart.

- Vi skall tillsammans med stallet gå igenom olika möjligheter. Vi har diskuterat möjligheten att köra VM-serien i framtiden, säger Joni Wiman. Målet är att delta i VM år 2015.

I år kommer Wiman att tävla i Supercar klassen i serien Global Rallycross Championschip. I mitten av maj går den första tävlingen av stapeln i USA.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland