Hoppa till huvudinnehåll

Kidnapparen omhäktad

kidnappningen i borgå jan. 2014
Kvinnan kidnappades på motionsstigen söderom S-market i Näse i Borgå - ett stenkast ifrån den skola där han tidigare studerat. kidnappningen i borgå jan. 2014 Bild: YLE/Stefan Härus motionsstig

Den man som kidnappade en ung kvinna i Borgå omhäktades på torsdag i tingsrätten i Östra Nyland.

Det var den 7 januari som mannen kidnappade kvinnan på en motionsstig i Näse i Borgå. Mannen hotade kvinnan med våld, band henne och körde efter det omkring med henne i sin bil. Kidnappningen upptäcktes då mannen råkade ut för en trafikkontroll i Borgå.

Orsaken till kidnappningen sägs vara spelskulder på över 10 000 euro. Det är i alla fall vad den häktade mannen uppger, säger kriminalkommissarie Mia Tuominen vid polisen i Borgå.

- Fortfarande försöker vi klargöra om det faktiskt är så, sade Tuominen till Yle Nyheter Östnyland på torsdag.

Likaså försöker polisen i Borgå - i samarbete med polisen i Esbo - klargöra om det finns kopplingar till ett liknande fall i Esbo i somras. Då kidnappades en kvinna på en motionsstig i närheten av Solvalla idrottsinstitut i Noux.

- Ett samband med kidnappningen i Esbo är inte utesluten men inte heller bekräftad, säger kriminalkommissarie Mia Tuominen.

Brottsbenämningarna för kidnappningen i Borgå är grovt rån, grovt frihetsberövande och våldsamt motstånd mot tjänsteman.

Läs också