Hoppa till huvudinnehåll

Novia-studenter åker till världens största mässa för skandinavisk möbeldesign

11 februari - 13 mars ställer möbelformgivningsstudenterna ut sina designprodukter i Galleri Campus i Åbo. Bild: Yrkeshögskolan Novia stella törnroth

Möbelformgivningsstudenter från Yrkeshögskolan Novia kommer att delta i möbel- och ljusdesignmässan Stockholm Furniture and Light Fair 2014 4-8 februari. Mässan är världens största mötesplats för skandinavisk möbel- och ljusdesign, med inredning för såväl hem som offentlig miljö.

På mässan deltar cirka 750 företag och Novia-studenterna kommer att ställa ut sina produkter i "Greenhouse", som är den avdelning där oetablerade formgivare och designskolor deltar. 36 formgivare och 37 designskolor från 16 länder deltar i "Greenhouse" i år.

- Att åka till Stockholm och den här mässan är ett viktigt och inspirerande projekt för oss, där vi nu får chansen att visa upp våra produkter för tusentals internationellt inflytelserika personer som vill se och höra det senaste, säger möbelformgivningsstudenterna Stella Törnroth, Katarina Ericsson och Jonas Pernell.

Mellan 11 februari och 13 mars ställer studenterna sedan ut sina designprodukter i Galleri Campus på Nunnegatan i Åbo.

Gruppens Facebook-sida ger dig bilder på alla designprodukter

Gruppen består av nio tredjeårs-studenter och här hittar du gruppens Facebook-sida som i skrivande stund har 536 "likes".

Studenterna har själva ansvarat för allt från produktplanering till utställning.

Namnet Contrastrial, som är temat för projektet, kommer från orden "contrast" och "trial" och innebär att experimentera med kontraster.

Här hittar du mer information om Stockholm Furniture and Light Fair 2014.