Hoppa till huvudinnehåll

Inget beslut om sjukvårdsdistriktets sparpaket

I november demonstrerade Saloborna för att få behålla sin förlossningsavdelning. Bild: Yle salo sjukhus

Det är fortfarande oklart hur Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt ska spara in summan på 10 miljoner euro som krävs för att balansera ekonomin. Sjukvårdsdistriktets styrelse behandlade frågan i dag, tisdag, utan att nå en lösning.

Den mest omtvistade punkten på åtgärdslistan är kretssjukhusens framtid. Sjukvårdsdistriktet föreslår att sjukhusen i Nystad och Loimaa övergår till endast dagkirurgiska ingrepp. Förslaget har väckt kraftigt motstånd i kommunerna. Vidare föreslår sjukvårdsdistriktet att förlossningsavdelningen i Salo läggs ner och att förlossningarna koncentreras till Åbo i framtiden.

Sjukvårdsdistriktets direktör Olli-Pekka Lehtonen förväntar sig nu att kommunerna tar fram realistiska alternativ till sparpaketet.

Kommunerna har tid till mitten av mars att lämna in sina synpunkter på sparpaketet.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland