Hoppa till huvudinnehåll

Marjasvaara lämnar Lovisa

Hamndirektör Aki Marjasvaara, Valkom Hamn
Aki Marjasvaara lämnar Lovisa Hamndirektör Aki Marjasvaara, Valkom Hamn Bild: YLE/Stefan Paavola aki marjasvaara

Aki Marjasvaara, hamndirektör i Lovisa sedan sex år tillbaka, byter nu jobb och lämnar Östnyland. I slutet på förra veckan klarnade det att Marjasvaara blir lotsföretaget Finnpilots nya transportdirektör.

Vägen för Aki Marjasvaara har gått från att jobba i Kotka hamn och på rederiet GBA Ships till hamndirektörskapet i Lovisa och nu bär det av mot Helsingfors där Finnpilots huvudkontor finns. Företaget erbjuder lotstjänster på rikets territorialvatten och dessutom på Saimen.

Besvärlig tidpunkt

Stadsdirektör Olavi Kaleva säger i en intervju i tidningen Östra Nyland att tidpunkten för avskedet är besvärlig. Lovisa hamn kommer nämligen i höst att ombildas till ett aktiebolag. Med tanke på den processen hade det varit bra att Marjasvaara hade hållits kvar.

Enligt Kaleva kan en lösning vara att sköta hamnchefskapet med en köpt tjänst eller interna arrangemang inom kommunens tekniska sida.

Läs också