Hoppa till huvudinnehåll

Vad skall Kulturfonden satsa på?

En liten det  av Svenska kulturfondens logo
En liten det av Svenska kulturfondens logo Bild: Svenska kulturfonden kulturfonden

Nyheten att Svenska kulturfonden är beredd att skjuta till en halv miljon euro för Guggenheims arkitekttävling har fått känslorna att svalla i Svenskfinland. Flera juridiska experter har hävdat att satsningen strider mot fondens stadgar.

Många har frågat sig på vilket sätt en satsning i Guggenheim stöder finlandssvensk kultur. Men det finns också de som anser att Guggenheim-projektet överensstämmer väl med Kulturfondens profil och att Svenskfinland gärna kan gå i bräschen för nationella kultursatsningar. Vad tycker du? Skall Kulturfonden satsa 500.000 euro på Guggenheims arkitekttävling? Skulle du hellre se att man sätter pengarna på något annat?

Ska Kulturfonden stöda Guggenheims arkitekttävling?

Nej
82.3% (423 röster)
Ja
13.0% (67 röster)
Vet ej
5.6% (29 röster)
Antal avgivna röster: 514

I Obs debatt förklarar Kulturfondens direktör Leif Jakobsson hur man resonerat i Guggenheimfrågan. Jakobsson debatterar med författaren Gunilla Hemming, filosof Thomas Wallgren och personal brainer Reidar Wasenius. Du kan delta i debatten på Twitter under hashtaggen #yleobs eller per SMS på nr 16261.

Läs också

Nyligen publicerat - Samhälle