Hoppa till huvudinnehåll

Från potatiskällare till miljonföretag

Mats Sandvik
Mats Sandvik vd för växande Tetrix Mats Sandvik Bild: Yle/Roger Källman mats sandvik

Från potatiskällaren i Kisor har Tetrix växt till en av de största inom försäljning av portabla reklamsystem i Finland. I produktsortimentet hittas banderoller i storformat, reklamställningar och hela mässmontrar.

Stora kunder är bland annat Mercedes-Bentz, FreemantleMedia som producerar Idols och så en kund som man inte kan nämna vid namn, men det handlar om arga fåglar, säger Sandvik.

- Just "arga fåglar kunden" är en bra kund eftersom banderollerna är populära och stjäls ofta så man får ständigt trycka nya.

På några år har Tetrix i Jakobstad nått en omsättning på en miljon och fem anställda. Det började som ett enmansföretag i en potatiskällare i Kisor 2006. I dag kunde vd Mats Sandvik inviga nyrenoverade utrymmen i gamla järnvägsstationen.
Just nu vinner Tetrix mässmontrar terräng. Väggarna består av tygtryck och aluminiumprofilerna designas efter kundens önskemål. En monter kan packas ihop och ryms i en Nissan Micra, förklarar Sandvik.

Förnärvarande söker man en anställd till. På en liten firma behövs en allkonstnär, gärna någon med kunskap om grafisk design förklarar Sandvik.
Frågan hur det är möjligt att på bara några år växa till miljonomsättning får Sandvik att skratta.

- Jag brukar säga att fyllhundar och dumdristiga klarar sig med tur.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten