Hoppa till huvudinnehåll

Landslagsåkare insnöade i Italien

Martti Jylhä
Hinner Martti Jylhä och de övriga finländarna i tid till Toblach? Martti Jylhä Bild: Lehtikuva martti jylhä

Tre finländska landslagsåkare är insnöade i Italien. Sprintskidåkarna Martti Jylhä, Anssi Pentsinen och Juho Mikkonen samt tränaren Niclas Grön kommer på grund av snömassorna ingen vart från sitt hotell.

Snöfallet var extremt under natten till fredag i Lago di Misurina. Finländarna packade ihop sina saker i ilfart för att kunna åka till Toblach för veckoslutets världscupstävlingar, men tiden räckte inte till.
- Vi hade tre alternativ. Att åka kvickt med taxi, att invänta en bil med snökedjor eller att skida ner, berättar Martti Jylhä i skidförbundets pressmeddelande.

Alternativet att skida ner slopades eftersom det skulle ha varit farligt och Jylhä antar att det inte annars heller skulle ha varit vettigt att skida i djup nysnö.
- Alla vägar är stängda. Det senaste budet är att att de är stängda till söndagskvällen, men att de försöker öppna en längre omväg. I Cortina har det inträffat ett snöskred och på andra sidan varnar man för snöskred så vi har blivit beordrade att stanna på hotellet, säger Jylhä.

- Det är bara vi och personalen samt en nunna med sin pojkvän som vistas på hotellet, skrattar Jylhä.

Den finländska kvartetten har fördrivit tiden genom att spela kort. Världscupssprinten i Toblach står på programmet på söndagen.
- Just nu så skrattar vi åt saken men jag antar att vi inte skrattar på söndagsmorgonen klockan 9.30 om vi fortfarande sitter insnöade. Men det hjälps inte att stressa över saken. Saker man kan påverka kan man stressas av, men det här kan vi inte göra något åt, filosoferar Jylhä.

Utöver de fyra finländarna sitter också det brittiska och slovenska landslagen insnöade vid de italienska alperna.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport