Hoppa till huvudinnehåll

Petteri Forsell återvänder till IFK Mariehamn

Petteri Forsell
Petteri Forsell Bild: YLE petteri forsell

Petteri Forsell spelar för IFK Mariehamn under säsongen 2014.

Forsell lämnade Åland och den inhemska ligan för spel i Bursaspor i den turkiska ligan.

Forsells kontrakt med IFK Mariehamn är av modellen 1+1 år.

- Petteri ser det som en bra möjlighet att få en ordentlig nystart efter Bursaspor-äventyret, utlåningen till IFK och hans skada förra sommaren som sedan ledde till sparsamt med spel för Petteri under hösten. Petteri hoppas att han skall kunna bidra till att IFK presterar bra i ligaspelet och att han själv som en del i det personligen skall kunna återta sin landslagsplats. För IFK innebär det ju att vi får tillbaka en spelare som under alla år i IFK presterat oerhört mycket poäng i form av mål eller framspelningar och som rankades som en av ligans bästa spelare när han såldes till Bursaspor, säger IFK Mariehamns direktör Peter Mattson på lagets webblats.

Forsell var nära kontrakt med svenska AIK i augusti men transfern blev inte av på grund av lagtekniska orsaker. Efter sejouren i Bursaspor har han också testats av 2.Bundesligaklubben Aalen och Slask Wroclaw i den polska ligan.