Hoppa till huvudinnehåll

Döda din chef

Döda din chef
Döda din chef Bild: Inbreed Film / Johan Karrento punkbandet tinner

Punkbandet Tinner leds av chefsmisantropen och trummisen Grulle. Gitarristen Niklas bor i Stockholm, jobbar med telefonsupport och går på mycket konserter och sångaren Rille jobbar på ett byggvaruhus och läser mycket.

Bandet låter illa, Grulle är en ”sådär” trummis och de skjuter från höften i allting de gör och tar ingenting speciellt seriöst. De tjänar knappt några pengar alls på sin musik. Ändå lyckas de på något sätt komma ut med sin musik. De har ett skivkontrakt med ”Show me your tits records” och ett bokningsbolag som ger dem spelningar över hela Europa.

De tar semester och tjänstledigt och åker på vilda turnéer från Trondheim i norr till Bologna i söder och ingenting tycks kunna stoppa dem. Varför? De gör som de vill. De låter inte någon stoppa dem. Dom tar tagit tillbaka sina liv och följer sin lilla, äckliga dröm.

Lite käftsmällar blir det men det måste du stå ut med om du ska döda din chef.

Dok: Döda din chef
Yle Fem torsdag 7.2.2014 kl. 20.00
30 dagar på Arenan
Repris från 2012 (sänt inom ramen för Seportaget)

Medverkande: Björn Eklund, Niklas Holm, Rikard Appel m.fl.
En film av Johan Karrento/Inbreed Film, 2012