Hoppa till huvudinnehåll

Världens viktigaste halvlek

Flea och Anthony på scen i Serbien 2007.
Red Hot Chili Peppers gav allt med låten Give it Away på MetLife Stadium. Flea och Anthony på scen i Serbien 2007. Bild: Sasa Stankovic / EPA / ALL OVER PRESS red hot chili peppers

Bruno Mars intog scenen tillsammans med Red Hot Chili Peppers på årets Super Bowl.

Också här hemma var det många som trötta tog sig till jobbet den här morgonen efter att ha vakat framför TV-, eller datorskärmen halva natten. Igår kväll amerikansk tid spelades årets upplaga av Super Bowl, finalmatchen inom USA:s nationella liga i amerikansk fotboll, på MetLife Stadium i New Jeresy.

Evenemanget har under årens lopp blivit den mest sedda TV-sändningen i USA och betraktas i stort sett som en nationell högtidsdag. Och något som blivit lika viktigt som matchen är underhållningen i halvlek. Michael Jackson, Britney Spears, The Rolling Stones, Bruce Springsteen, P. Diddy, Beyoncé, The Who och The black Eyed Peas är bara några av de som fått äran att uppträda. Madonnas show år 2012 håller rekordet i Guinness World Records som den mest sedda halvleks-showen med 114 milioner tittare, tre milioner fler än själva matchen, och ingen har väl glömt Janet Jackson och Justin Timberlakes uppträdande år 2004 som avslutades med att Jacksons högra bröst tittade fram vilket gav upphov till begreppet "Nipplegate".

I år stod Bruno Mars tillsammans med Red Hot Chili Peppers på tur. Bruno Mars, som under det senaste året blivit ofantligt populär både hemma och internationellt, inledde med The Police-inspirerade låten Locked Out of Heaven och fortsatte med ett par hits till innan rocklegenderna i R.H.C.P. tog över med Give it Away. Hela spektaklet avslutades med obligatoriska soldathälsningar och honnörer till tonerna av Just The Way You Are.

Text: Niclas Johansson