Hoppa till huvudinnehåll

Frank bygger vidare på sin dröm

En tvättäkta lantis
En tvättäkta lantis Bild: DR 4087 6251 000

Danmarks och hela Nordens mest älskade lantis är tillbaka med en tionde säsong på Yle Fem

Frank är tillbaka och bjuder på en massa vintersysslor på gården. När säsong 10 inleds har han redan kommit långt på drömmen om att vara självförsörjande bonde. Men den som tror att han ligger på latsidan tar fel.

Tillsammans med familjens minsting rör han ihop en saltlake som köttet från två slaktade grisar och fårlår skall ligga i. Frank beger sig också ut i naturen för att ta till vara skott som växer på ett omkullfallet pilträd och förbereder sommarens byggprojekt i sågverket.

I drivhuset ha persikoträden växt sig så stora att de behöver en spaljé. Ett inte helt okomplicerat arbete. Frank går också mot sina principer. Han som tycker om allt gammal har beslutat sig för att riva ett gammalt tröskverk. Det är ju i alla fall bättre att ta till vara materialet än att bara låta maskinen stå och skräpa.

Han följer också med på en ganska udda form av jordbruk, nämligen att slå vass. Vasstak är inte så vanliga hos oss, men Frank vill gärna ha ett.

Observera att avsnitt två sänds först 26.2.2014. Uppehållet beror på sändningar från OS

En tvättäkta lantis ( Bonderøven / Danmark)
Säsong 10
Yle Fem onsdag kl. 20.30, säsongstart 5.2.2014
Observera att serien inte har Arena-rättigheter

Produktion: DR / Nordvision