Hoppa till huvudinnehåll

Honka sparkar Lehkosuo

Mika Lehkosuo
Mika Lehkosuo tvungen att lämna Honka. Mika Lehkosuo Bild: EPA / All Over Press lehkosuo

Fotbollsligaklubben FC Honka har avskedat sin tränare Mika Lehkosuo.

Honka skriver på sin webbplats att orsaken till den omedelbara uppsägningen är allvarliga ekonomiska oegentligheter som pågått i flera år.

Esboklubben utför som bäst stora förändringar i sin verksamhetsmodell och har i samband med den processen noggrant gått igenom de senaste årens utgifter. Där kom det fram att allt inte gått rätt till.

– För en tränare i ett fotbollsligalag krävs en stor tillförlitlighet också vad gäller ekonomin, så Pallohonka Oy har i ljuset av de nu avslöjade detaljerna inget annat alternativ än att bryta Lehkosuos kontrakt, skriver Honka.

Lehkosuo, 44, har tränat Honka sedan 2005 och skrev i somras på en kontraktsförlängning fram till hösten 2017. Helsingin Sanomat skrev förra veckan att Lehkosuo kräver Honka på 34 392 euro i uteblivna löner på rättslig väg.

Honka vann förra säsongen silver i fotbollsligan. Klubben inleder genast jakten efter en ny tränare. Sportchefen Vesa Vasara tar tillfälligt över som tränare.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport