Hoppa till huvudinnehåll

PAF stöder projekt med en miljon euro

19.07.10
Arkivbild. 19.07.10 Bild: Yle gammal människa

Penningautomatföreningen understöder i år olika projekt i Mellersta Österbotten med lite mer än en miljon euro. Organisationerna ansökte om understöd för mer än tre miljoner euro.

Största delen av ansökningarna gäller projekt med kopplingar till folkhälsoarbete men de största understöden ges till åldringsarbete.

Det största bidraget i Karleby får socialpsykiatriska föreningen och Karlebyregionens egenvårdare. I Jakobstad ges det största stödet, 300 000 euro till ett projekt för bostäder åt äldre personer.

 • Kommentar: I Tyskland kan coronakrisen avgöra vem som efterträder Angela Merkel

  CDU:s partiledarkandidater har inte synts till under krisen.

  I Tyskland kan coronakrisen få långtgående följder också för landets politiska framtid. Förbundskansler Merkels kristdemokrater står fortfarande mitt i processen att utse hennes möjliga efterträdare och den pågående krisen verkar nu föra en hittills viktig krishanterare mot posten som kansler.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten