Hoppa till huvudinnehåll

Två stafettbrons för ÖSK i FSSM

ÖSK:s Emma Skreslett på ankarsträckan i FSSM.
ÖSK:s stafettskidare vann två brons i FSSM på söndagen. ÖSK:s Emma Skreslett på ankarsträckan i FSSM. Bild: Pargas IF skreslett emma,Ekenäs

Österby Sportklubbs flickor i D16-klassen vann brons i stafettävlingen i FSSM i Pargas på söndagen. Också i H12-klassen fick ÖSK brons.

ÖSK:s D16-lag (Josefina Augustsson, Emma Metzner, Emma Skreslett) förlorade 2.17,5 till vinnarlaget Kraft från Närpes. Tvåa var IF Minken. Nykarlebyklubbens trio slog ÖSK med 21,1 sekunder.

I H12, alltså under tolv år gamla pojkar, vann Österby Sportklubb brons med laget Väinö Lupala, Tomi Sandberg och Wille Laitamäki. ÖSK förlorade drygt minuter och nio sekunder till vinnaren Pargas IF/1. Tvåa var PIF/2 som var en minut och tolv sekunder före ÖSK i målet. Tävlingssträckan var 3x2,5 kilometer. Den första sträckan skidades med klassisk, de två senare med fristil. Elva lag skidade i mål.

I samma ålderklass för flickor kom Österby Sportklubbs lag Isolde Fritzén, Alice Äbb, Saimi Lupala, i mål som femte lag. Segraren Pargas IF/1 va nästan två minuter snabbare än ÖSK. Sju lag slutförde stafetten. Flickorna skidade samma distans som pojkarna i H12-klassen.

I klassen för pojkar under 14 år hade ÖSK två lag i elden. Första laget med Robin Dahlström, Patrik Ingman och Linus Rosendal skidade i mål på en femte plats. Andra laget (Cedrik Sandell, Jonathan Backman, Magnus Österås) var sjunde. Segern gick till Närpes Kraft.

FSSM står för Finlands svenska skidmästerskap.

Resultaten från söndagens stafettävlingar finns här.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland