Hoppa till huvudinnehåll

HS: Västmetron försenas ytterligare

Det nya metroavsnittet tas i bruk först på hösten 2016. Bild: www.lansimetro.fi västmetron

Det första metrotåget mot Mattby kan starta först på hösten 2016. Orsaken uppges vara att automatiseringen av metron inte gått som smort.

Helsingin Sanomat kan i dag rapportera att Västmetron kommer att tas i bruk senare än beräknat – nu är har man prickat in mitten av augusti som startdatum.

Orsakerna till fördröjningen är flera, Västmetro Ab:s styrelseordförande Olavi Louko menar att det huvudsakligen handlar om att automatiseringen av metron inte håller tidtabellen. Helsingfors stads trafikverks vd. Matti Lahdenranta räknar även upp fördröjningar i arbetet med Västmetrons tunnel, installeringen av perrongdörrar och leveransen av nya tåg.

Det var tidigare tänkt att Västmetron skulle vara klar redan i slutet av år 2015. Redan förra hösten kunde Yle avslöja att metrojobbet drar ut på tiden till sommaren 2016, men inte heller de planerna ser alltså ut att hålla.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen