Hoppa till huvudinnehåll

Topp fem på Västnylands webb

Frank Holmström
Artikeln om Frank Holmströms (innehavare av Korf-Görans) hyresavtal med Raseborgs stad intresserade Yle Västnylands webbläsare. Frank Holmström Bild: Yle/Sofia Lindahl frank holmström,Ekenäs

Artiklar om Raseborgs stad intresserade mycket på Yle Västnylands webb under den gångna veckan. Tre av de fem mest lästa artiklarna handlade om Raseborgs stad. Också en trafikolycka och Hjallis Harkimos uttalanden intresserade webbsidans läsare.

Artikeln om ett fel i hyresavtalet mellan Raseborgs stad och krögaren Frank Holmström engagerade Yle Västnylands webbläsare mest under tiden 3-9.2. Felet i avtalet gör att Holmström, som driver grillrestaurangen Korv-Görans i Ekenäs, får elektriciteten i betald av Raseborgs stad. Nu ska staden se över sina rutiner vad hyreskontrakt beträffar.

Den näst mest lästa artikeln handlade om affärsmannen Harry "Hjallis" Harkimo och hotellplanerna i Hangö. Harkimo, som intervjuades i Spotlight på tevekanalen Yle Fem, vill inte ta all skuld för de misslyckade hotellprojekten i Hangö. Också politiker i Hangö säger sin åsikt i saken.

Kommande uppsägningar intresserar

Den tredje mest lästa artikeln på Yle Västnylands webb senaste vecka berättade om att staden Raseborg kanske tvingas säga upp personal. I nyheten sägs bland annat att stadens kassakista blir allt tommare och att det är möjligt att staden tvingas hyvla bort flera årsverken än man tidigare trott.

Fyra på listan över mest lästa artiklar senaste vecka kommer notisen om en i trafikolycka i Horsbäck på fredagen 7.2. På grund av olyckan grötade trafiken till sig för en stund. Ingen människa skadades i olyckan.

Att 34 personer har sökt det lediganslagna jobbet som turistsekreterare i Raseborg var den femte mest lästa nyheten på webben. Den nya turistsekreteraren anställs till slutet av det här året.

Den artikel som handlade om det jordbruksstöd som betaldes ut år 2013 till olika håll i landet lästes mycket också på Yle Västnylands webbsida. Artikeln berättade att Proagria i Uleåborg fick nästan 1,3 miljoner euro i jordbruksstöd i fjol. Sammanlagt utdelades drygt två miljarder euro i stöd.

Också artikeln om jordbruksstöden i Nyland intresserade.

Läs också