Hoppa till huvudinnehåll

Årets restaurang finns i Kronohagen

Restaurang Ask är årets restaurang.
Restaurang Ask har utsetts till Årets restaurang. Restaurang Ask är årets restaurang. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa restaurang ask

Finlands gastronomiska sällskap har premierat Restaurang Ask i Kronohagen i Helsingfors som Årets restaurang. Som motivering till utnämningen nämns en förstaklassig kombination av smakupplevelser, stämning och betjäning.

Priset som i en liten Ask. restaurang ask

Enligt gastronomerna har Ask en hög kunskap om råvarorna de använder, men det var betjäningen som fick juryn att bestämma sig för att det är Ask som skall få utnämningen Årets restaurang 2014. Kunden kan få betjäning på flera språk i Ask - finska, svenska, engelska, norska och spanska.

Det är krögarparet Linda Stenman-Langhoff och Filip Langhoff (uppväxt i Karis) som driver restaurangen på Estnäsgatan 8. Paret har erfarenhet av att arbeta i topprestauranger i Helsingfors, men också i restauranger i Norden och Sydeuropa. Filip Langhoff är stolt över utnämningen.

- Det är klart att det känns bra då det man gör och det man jobbar och brinner för blir uppskattat. Vi har valt att vi gör det vi vill göra, och så ska folk känna att de är välkomna då de kommer till oss. Det har burit långt hittills. Den bästa responsen vi kan få är nöjda kunder som kommer tillbaka.

Langhoff påpekar att man inte kan jobba för att få en dylik utnämning då det mycket lätt lyser igenom om man gör det.

Ask är en liten restaurang med knappt 30 platser, men trots utmärkelsen finns det inga planer på någon utvidgning.

- Om vi skulle förstora Ask så skulle hela stämningen som vi byggt upp i ett och ett halvt år lätt försvinna, menar Langhoff.

Finlands gastronomiska sällskap har valt Årets restaurang sedan år 1985.

Läs också

Nyligen publicerat - Huvudstadsregionen