Hoppa till huvudinnehåll

Förbundspennan: SFI i medvind

Christine Suvanto, januari 2014
Christine Suvanto, januari 2014 Bild: Niklas Gerkman christine suvanto

Jag har nu varit förbundsordförande i en månad och det känns redan nu både givande och intressant. Sedan valet i oktober har jag hunnit bekanta mig med SFI-mästerskap i såväl simning som styrkelyft, vilket för mig var en helt ny spännande värld.

Nu ser jag frame mot att även se cyklisterna ”in action”. Friidrotten har jag hunnit bekanta mig med från olika synvinklar då jag de senaste 14-15 åren verkat både som tränare och som styrelseordförande inom hemföreningen (HIK Friidrott) och som friidrottsdomare på VM, EM och vid några landskamper.

Jag har från flera håll fått frågan vad ordförandeskapet innebär och vad jag kommer att arbeta för. Mitt svar är samarbete och öppenhet. Vad ordförandeskapet exakt innebär vet jag inte fullständigt ännu. Vi lever i en tid av förändring, men som Herakleitos sägs ha sagt ”det enda beständiga är förändring”.

Om vi i framtiden också vill njuta av lika fina framgångar som vi har idag, då måste vi arbeta för utveckling och se nya möjligheter. Alltid vara steget före. Det är dock viktigt att vi värnar om den kunskap och erfarenhet vi samlat på oss under vår hundraåriga historia. Genom att vi tillsammans arbetar mot ett gemensamt mål kan vi få additionen 1+1 att bli mycket mera än 2, men till det krävs samarbete och öppenhet.

Då vi tillsammans, både inom styrelsen, de olika råden, på fältet och över gränserna diskuterar möjligheter, erfarenheter och kommer fram med nya idéer, då kommer vi också att nå nya höjder. Därför uppmanar jag alla att aktivt delta i utvecklingsarbetet. Då vi träffas ute på fältet hoppas jag att just du också kommer fram och berättar om dina visioner och idéer.

Styrelsens första uppgift blir nu att bekanta sig med och slå fast strategin för de kommande 5-6 åren och att bekanta oss med de olika ansvarsområdena och arbetsuppgifterna. Vår främsta uppgift är att se till att sköta vår uppgift så att idrottarna, tränarna och föreningarna i lugn och ro kan koncentrera sig på idrotten. Det gäller också att se över resurserna så att de används möjligast kostnadseffektivt och även hitta eventuella synergieffekter.

Jag tar mig an uppgiften som förbundsordförande med stor ödmjukhet och önskar alla ett framgångsrikt och spännande idrottsår!

Christine Suvanto
Förbundsordförande
SFI

Läs också