Hoppa till huvudinnehåll

Över 300 besökte nya hälsostationen

Bild: Yle / Hanna Othman labben,laboratorier

Grävmaskinerna jobbar fortfarande för fullt utanför Nickbys nya social- och hälsostation, men insidan verkar få godkänt av besökarna.

En del av personalen guidade runt grupper med nyfikna sibbobor på tisdagen då hälsostationen höll öppna dörrar, medan andra svarade på frågor som besökarna kunde ha om de olika utrymmena.

Heidi Lipponen gick på en guidad rundtur på den nya hälsostationen med sina två barn och tyckte att utrymmena är jättefina i jämförelse med de gamla. Hon gillar också att all service nu finns under ett tak och att man inte behöver springa från hus till hus. Hon gillade också att man under rundturen fick se sådana rum som man inte annars skulle få se.

Mary-Ann Lindh var också övertygad av den nya hälsostationen.
– Den verkar riktigt fin. Här är fina, rena och stora utrymmen.

Lindh tror också att det blir lättare att hitta runt i huset då huvudingången öppnar senare i sommar. Tillsvidare går man in i byggnaden från bottenvåningen, intill tandläkarmottagningen. Den nya hälsostationen är mycket renare än den gamla, säger Lindh och tillägger att en renovering faktiskt behövdes eftersom man kunde känna lukten av mögel i de gamla utrymmena.

Över 300 personer tog tillfället i akt igår och besökte social- och hälsovårdsstationen. Servicedirektör Bodil Grön säger sig vara riktigt nöjd med siffran, och berättade att man till och med måste fylla på serveringen ett par gånger eftersom man inte räknat med ett så stort intresse bland allmänheten.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland