Hoppa till huvudinnehåll

HSS Media satsar på både papperstidning och webbinnehåll

Papperstidningen är än så länge viktigast med tanke på inkomsterna men också digitala förnyelser behövs. Det är i ett nötskal HSS Medias syn på situationen inom mediebranschen just nu. HSS Media ger ut tre svenskspråkiga tidningar i Österbotten: Vasabladet, Österbottens Tidning och Sydösterbotten.

Under de senaste åren har förändringarna duggat tätt inom mediekoncernen. Man har bland annat lanserat egna tevenyheter på webben och man har infört en så kallad betalvägg för webbnyheter. Nu blir det fler förändringar. Vasabladet och Österbottens tidning övergår från och med idag till tabloidformat, och samtidigt öppnas tidningarnas digitala arkiv.

- Det betyder att prenumeranterna nu kan gå in i arkivet och läsa till exempel vartenda Vasablad som någonsin har utkommit. Det är helt fantastiskt, strålar vd för HSS Media Mikael Österholm.

Han är också mycket belåten med papperstidningens nya format.

- Läsarna verkar gilla det. Idag på alla hjärtans dag har vi fått mycket ros och bara lite ris, säger Österholm.

Österholm hoppas att både prenumeranter och annonsörer ska lockas av det nya formatet. Papperstidningen är fortfarande den viktigaste produkten ur ekonomisk synvinkel. Brytningspunkten där den digitala versionen börjar hämta in mera pengar än pappersversionen har ännu inte kommit.

-Visserligen har vi fått in fler webbannonser och digitala prenumerationer än tidigare, och intresset för våra tevesändningar på webben är stort. Vi ser papperstidningen och våra online-tjänster som en helhetsprodukt för prenumeranterna.

I motsats till KSF Media som utger bl.a. Hufvudstadsbladet låter HSS Media inte sina tidningar gå på minus.

- Våra ägare väntar sig avkastning på sina investeringar. Vår strategi går ut på att verksamheten ska vara lönsam.

Någon digital kvällstidning i stil med den HBL just lanserat blir det inte på HSS Media.

- Jag säger grattis till Hufvudstadsbladet för kvällstidningsidén. Själva lanserar vi det digitala arkivet, som jag hoppas blir en succé, säger Österholm.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes